Nylonowe narzędzia kuchenne nie powodują zarysowań na powierzchniach naczyń, zapobiegają przywieraniu potraw i są łatwe w czyszczeniu.
Dostępne narzędzia nylonowe:
- Łopatka - do wybierania, nakładania lub mieszania
- Szumówka - do wykładania i przecedzania, pomocna przy przygotowywaniu zup lub sosów
- Łyżka do makaronu - do wykładania, nakładania lub mieszania
- Łyżka - do wybierania, nakładania lub mieszania, pomocna przy przygotowywaniu zup lub sosów
- Chochla - do przygotowywania i serwowania zup
- Tłuczek - do szybkiego i sprawnego ugniatania ziemniaków lub innych warzyw
- Trzepaczka - do sprawnego ubijania jajek i białek
- Łopatka - pomocna przy przygotowywaniu ciast i deserów
- Szczypce do sałaty - do mieszania i nakładania
- Plastikowa deska do krojenia - praktyczna w każdej kuchni, doskonała do krojenia mięs, owoców i warzyw