Szybkie obiady potrafią uratować życie, bo czasami po prostu brak nam… czasu. Pierwsze dni jesieni to bardzo intensywny okres w życiu ludzi w prawie każdym wieku i pracowników każdej branży – po wakacyjnej labie czas ruszać na pełnych obrotach i o niczym nie zapomnieć.
Tylko gdzie w tym wszystkim czas na ugotowanie sobie obiadu? Na szczęście istnieją pyszne, tanie i efektowne dania, których przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. Nasza propozycja na dziś to aromatyczna pasta al limone z chrupiącym boczkiem.
Pasta al limone, czyli makaron w delikatnym, cytrynowo-maślanym sosie z parmezanem i przyprawami jest niezwykle popularna na Półwyspie Sorrentyńskim we włoszech, a „cytryna z Sorrento” stała się sławna na całym świecie nie tylko ze względu na jej intensywny zapach i smak, ale także ze względu na ogromny wpływ na rozwój ekonomiczny tego regionu już od czasów Renesansu.
Składniki na porcję dla 2 osób:
Krok po kroku:
Smacznego!